Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Condoleanţe lui Vladimir Putin

Condoleanţe lui Vladimir Putin

 

Prim-ministrul Vlad Filat a transmis un mesaj de condoleanţe prim-ministrului Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, in legatura cu catastrofa feroviara din noaptea de vineri, care a cauzat 39 de victime.
„Am aflat cu profundă durere despre tragedia, legată de deraierea trenului accelerat „Nevskii Express”, care s-a soldat cu pierderea multor vieţi omeneşti. În aceste momente grele, permiteţi-mi să Vă exprim, în numele Guvernului R. Moldova şi al meu personal, sentimentele noastre de profundă compasiune pentru întreg poporul rus şi Vă rog să transmiteţi rudelor şi apropiaţilor celor dispăruţi sincerele noastre condoleanţe în legătură cu nenorocirea care s-a abătut asupra lor” se spune in mesaj.  

Potrivit presei ruse, anchetatorii admit că deraierea trenului de pasageri de pe ruta Moscova – Sankt Petersburg, soldată cu 39 de morţi, a fost cauzată de un „atentat”.

„În ceea ce priveşte versiunile (…), principala ipoteză pe care o studiază anchetatorii este cea a exploziei unui dispozitiv exploziv amplasat de persoane necunoscute. Altfel spus, cea a unui atentat”, a declarat directorul general al companiei căilor ferate din Rusia, Vladimir Iakunin, unui post rusesc  de televiziune.

Mediafax preciează că deraierea a avut loc vineri seara pe una dintre liniile feroviare cele mai frecventate din Rusia, Moscova-Sankt Petersburg, la 284 de kilometri de capitală, în apropierea satului Uglovka.